Двете електронни бюлетини за гласуване с машина -  за президент

...
Двете електронни бюлетини за гласуване с машина -  за президент
Коментари Харесай

Електронните бюлетини за гласуване ще са на две страници

Двете електронни бюлетини за гласоподаване с машина -  за президент и вицепрезидент и за народни представители, ще са ситуирани на по две страници на екраните. Това взеха решение от Централната изборна комисия, предава БНР. За облекчение на гласоподавателите няма да има трета страница в електронната бюлетина за избор на депутати. 

Шрифтът ще е идентичен и за двете гласувания на машината. Решението ще докара до разминаване при електронната и хартиената бюлетина при визуализирането на преференциите, които ще са разнообразни като численост на ред, само че ЦИК реши, че при този вид сходството сред двата типа бюлетини - електронна и хартиена - е най-близко. 

Заместник-председателят на ЦИК Росица Матева напомни, че на 4 април и на 11 юли електронната бюлетина е изглеждала като сегашната.  " Не съм схванала някой гласоподавател да се е затруднил да откри в кръгчетата номера на претендента, който желае да избере. Дали са на един, на два, на три, на пет реда, или по 3, по 5 кръгчетата са ситуирани, няма никакво значение! Избирателят би трябвало да запомни номера на претендента, спретнат в листата, с цел да гласоподава за него откакто е дал своя вот за съответната партия и коалиция, която го е издигнала ", уточни тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР